Politie Erpe-Mere/Lede
Koen Moreau Politie Erpe-Mere/Lede

171 snelheidsduivels en 19 bellers achter het stuur betrapt

De lokale politie van Erpe-Mere en Lede controleerde tijdens de nationale flitsmarathon op snelheid. Deze week werd ook intensief gecontroleerd op het gebruikt van de mobiele telefoon achter het stuur.

“We controleerden 2.651 voertuigen op snelheid en daarvan reden er 171 te snel. De dubieuze prijs voor snelheidsduivel van de dag ging naar een bestuurder die 102 km/u haalde in een zone vijftig", aldus de politie. Tijdens de actie werden ook twee bestuurders betrapt die reden onder invloed van alcohol.

Tijdens een andere algemene actie werden maar liefst 19 bestuurders betrapt bij het gebruik van hun mobiele telefoon achter het stuur. “Zij ontvangen allen eerstdaags een voorstel tot betaling ten bedrage van 116 Euro.” Nog twaalf andere bestuurders werden beboet voor diverse andere overtredingen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer