De leerlingen van De Schatkist uit Erondegem steunden met hun wafelbak de vzw Powerchair Hockey Foundation.
RV De leerlingen van De Schatkist uit Erondegem steunden met hun wafelbak de vzw Powerchair Hockey Foundation.

Basisschool De Schatkist steunt Powerchair Hockey Foundation met wafelverkoop

Rolstoelatleet Kenny Verbraekel uit Erondegem, lange tijd speler bij het nationaal team E-hockey en nu coach van dat team, vormde de inspiratiebron voor de ‘Warmste Week’-actie van gemeentelijke basisschool De Schatkist.

De leerlingen van de derde graad organiseerden net voor de kerstvakantie een wafelverkoop om de Powerchair Hockey Foundation vzw opgericht door Verbraekel, oud-leerling van de school, te steunen. “Een deel van de opbrengst zullen we gebruiken om 20 jonge rolstoelspelers een 100% aan hun noden aangepast hockeykamp van drie dagen in jeugdverblijf Bielebale te laten beleven”, aldus een dankbare Verbraekel. Een ander deel van het ingezamelde geld wordt via het crowdfundingproject van G-sport Vlaanderen besteed aan de aankoop van een uitleenbare sportstoel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer