Illustratiebeeld
Wouter Spillebeen Illustratiebeeld

Buitenwipper voor de rechter wegens slag aan meisje in dancing

Een vijftigjarige buitenwipper uit Erpe-Mere riskeert een werkstraf van 70 uur en een boete van 800 euro. De man zou op een feest in dancing Witte Hoeve in Herzele een meisje een slag in het gezicht hebben gegeven.

Het meisje was overstuur door een ruzie en gooide haar gsm op de grond. De buitenwipper benaderde haar daarom een gaf haar een slag in het gezicht. Vervolgens viel het meisje en stootte ze haar hoofd tegen een glazen deur, met een ernstige snijwonde tot gevolg. Het Openbaar Ministerie vordert in de rechtbank in Oudenaarde een werkstraf. “Er was geen aanleiding voor een dergelijke agressie. Een buitenwipper is er juist om de mensen te beschermen, niet om hen af te ranselen”, zegt de procureur.

De buitenwipper ontkent dat hij de jonge vrouw heeft aangevallen. “Zij gedroeg zich agressief tegenover mij. Zij heeft mij een slag gegeven toen ik naar haar toe liep. Toen ze nog eens wilde uithalen, struikelde ze. Ik heb haar nooit aangeraakt.” De rechter bekijkt alle versies van het verhaal en oordeelt op 17 juni. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer