Familie en vrienden maakten in de 'Warmste Week'-studio in Kortrijk een vuist tegen donkere gedachten.
Stubru Familie en vrienden maakten in de 'Warmste Week'-studio in Kortrijk een vuist tegen donkere gedachten.

Emotioneel eerbetoon voor overleden rapper Gewoon Ruben tijdens Warmste Week

De drastische beslissing die Ruben Haegens uit Mere, beter gekend als rapper Gewoon Ruben of cafébaas van café Chaparral, in augustus nam, motiveerde diens broer Maxime en vrienden om geld in te zamelen voor ‘TE Gek!?’.

“Er is nog te veel taboe rond donkere gedachten, onrustige hersenspinsels en ruimte om gevoelens te delen. De weg naar professionele begeleiding moet laagdrempeliger”, vond de omgeving van Ruben. Ze bleven niet bij de pakken zitten en starten in aanloop naar de Warmste Week een inzamelactie voor TE Gek!?. Dat leverde 5.000 euro op.

Een cheque met dat mooie bedrag ging Maxime samen met een hele hoop vrienden persoonlijk overhandigen in Kortrijk. Daar kreeg Gewoon Ruben een formidabel eerbetoon van rapper Safi. Die maakte een duet met de overleden rapper. Een bijzonder emotioneel geladen lied met een prachtige boodschap: bel en zoek hulp. Net datgene waar TE Gek!? voor staat en waarvoor Maxime, de vrienden van Ruben en Safi samen een vuist maakten.

Wie TE Gek!? nog wil steunen kan storten op rekening BE58 3771 1283 4679.

Met vragen over zelfdoding kan je terecht op het gratis nummer 1813 van de Zelfmoordlijn of op www.zelfmoord1813.be.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer