De huidige oversteekplaats aan het gemeentelijk domein Steenberg krijgt voetgangerslichten met een drukknop.
Koen Moreau De huidige oversteekplaats aan het gemeentelijk domein Steenberg krijgt voetgangerslichten met een drukknop.

Gemeente past aanvraag verkeerslicht met drukknop voor Steenberg aan: plaatsing nog voor deze zomer

Het Agentschap Wegen en Verkeer is nu toch bereid om op korte termijn een verkeerslicht met drukknop te plaatsen aan de oversteekplaats op de Oudenaardsesteenweg ter hoogte van het gemeentelijk domein Steenberg in Erpe-Mere.

“Wij hebben hiertoe al enkele jaren terug een principieel akkoord gegeven, maar vroegen de gemeente een veilige aansluiting voor fietsers te voorzien op het gemeentelijk domein”, aldus Sylvie Syryn van het Agentschap Wegen en Verkeer. Omdat de plannen voor een aanpassing aan de toegangsweg van Steenberg nog niet definitief en onduidelijk zijn, raakte het dossier volledig geblokkeerd. Ondanks alle beloftes - sinds 2015 intussen - om de lichten snel te plaatsen, leek het er op dat de gemeente in eerste instantie besloot om in alle stilte te wachten tot na de ingebruikname van het nieuwe cultuurhuis en de definitieve visie voor de toegangsweg van Steenberg.

Iets wat burgemeester Hugo De Waele (CD&V) dinsdagavond na een vraag van Patrick De Swaef (Groen) tijdens de gemeenteraad ontkende. “Wat men ook mag beweren, wij hebben de plaatsing van de lichten nooit tegengehouden en dat ik heb ik in een boos telefoontje naar de diensten van AWV ook heel duidelijk gemaakt”, aldus de burgervader. Als bij wonder is na die tussenkomst het dossier in een mum van tijd gedeblokkeerd. De inhoud van het gesprek wou De Waele gezien zijn ‘taalgebruik’ niet herhalen.

Aangepaste aanvraag

AWV herinnert zich wel meer inhoudelijke elementen van de recente contacten met de gemeente Erpe-Mere. “De gemeente heeft ons opnieuw gecontacteerd om een alternatief uit te werken. Dat bestaat er in dat de voorziene oversteekplaats enkel voor voetgangers zal worden ingericht.” De piste van een veilige oversteekplaats voor voetgangers en fietsers, zoals oorspronkelijk aangevraagd, wordt dus verlaten. “Uiteraard kunnen fietsers eveneens gebruik maken van die oversteekplaats, maar de weg zal er niet specifiek voor worden ingericht waardoor ze zullen moeten afstappen”, geeft Syryn nog mee.

De plaatsing van het voetgangerslicht met drukknop zou nog deze zomer gebeuren. Dat stellen zowel het Agentschap Wegen en Verkeer als de gemeente Erpe-Mere. De burgemeester blijft echter voorzichtig. “We vernamen dat het dossier nu doorgestuurd is naar een andere dienst. Die moet voor een ideale afstemming van het voetgangerslicht met de andere verkeerslichten op de Oudenaardsesteenweg zorgen”, aldus De Waele, die zich zo alweer lijkt in te dekken voor nieuw uitstel.

Lees ook:  Gemeente blokkeert veilige oversteek Oudenaardsesteenweg aan domein Steenberg: verkeerslichten voor voetgangers niet voor morgen

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer