De animatoren van Tweeper staan te popelen om deze zomer opnieuw uit de startblokken te schieten.
Koen Moreau De animatoren van Tweeper staan te popelen om deze zomer opnieuw uit de startblokken te schieten.

Gemeente voorziet extra plaatsen voor speelplein Tweeper: “Wij investeren wel in kinderen en jeugd!”

De zomer overbruggen wordt dankzij het gemeentelijk speelplein Tweeper van Erpe-Mere deze zomer iets eenvoudiger. “Want wij investeren wel in kinderen en jeugd”, reageren schepenen Van Keymolen en Van Vaerenbergh (beiden CD&V) op recente uitspraken van sp.a.

“We hebben de capaciteit voor het gemeentelijk speelplein opgetrokken van 100 naar 115 plaatsen en die beslissing was al eerder genomen”, aldus schepen Tom Van Keymolen (CD&V). Speelplein Tweeper is deze zomer geopend van maandag 8 juli tot en met vrijdag 23 augustus. Er is opvang van 7 tot 18 uur.  “En dat illustreert dat de door de nakende verkiezingen geïnspireerde uitspraken door Anja Vanrobaeys (sp.a) dat wij ‘enkel cadeaubons bij de geboorte uitdelen en daarna niet meer omkijken naar kinderen’ onterecht zijn”, aldus de man.

Huis van het Kind

Een mening die volmondig wordt bijgetreden door schepen Johan Van Vaerenbergh (CD&V). “Dergelijke uitspraken zijn een kaakslag voor alle zaken die we onder andere via het Huis van het Kind realiseren en een bijzondere droeve manier van campagne voeren.” Beide schepenen onderstrepen dat de gemeente heel wat meer doet dan de buitenschoolse kinderopvang Pimboli en het aanbieden van sportkampen. “Denk maar aan de recente buitenspeeldag. Ook onze peuteravonden zijn door het succes uitgebreid naar drie en er werden in Erpe-Mere bijkomende plaatsen voor erkende kinderopvang gerealiseerd. We blijven heus wel omkijken naar onze kinderen.”

Alternatieve activiteiten

Volgens Van Vaerenbergh mogen ouders zich niet blindstaren op de wachtlijsten voor bepaalde (populaire) activiteiten. “Voor onze speelweken, dat is een combinatie van een sport- en spelweek voor 6 tot 12-jarigen, waren de voorbije vakanties wel nog veel plaatsen beschikbaar. We hebben zelf een begeleider minder ingeschakeld omdat er te weinig inschrijvingen waren. Ook voor de ‘Ik wil mij amuseren’/Grabbelpas-activiteiten waren nog plaatsen beschikbaar. Ouders die door de bomen het bos niet zien, mogen overigens altijd onze diensten contacteren. Zij zullen met veel plezier een oplossing op maat adviseren.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer