Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.

Gemeente werft informaticus aan... zonder diploma

Merkwaardige vacature bij het gemeentebestuur van Erpe-Mere. Enige voorwaarden voor een extra informaticus zijn een diploma secundair onderwijs en een rijbewijs.

“Onbegrijpelijk dat zoiets complex aan iemand zonder diploma wordt toevertrouwd”, vindt oppositieraadslid Reinout Janssens (STERK!). De man die zelf lesgever is, kan niet geloven dat de gemeente zonder enig andere criteria iemand wil aanwerven. Schepen Gerda Van Steenberge (N-VA) verduidelijkt en nuanceert. “Voor onze oorspronkelijke vacature waren geen geschikte kandidaten bereid de functie te aanvaarden.” Om die reden legt we de gemeente lat wat lager en hoopt men mensen zonder het overeenkomstige diploma, maar met de nodige ervaring aan te spreken. Het nieuwe personeelslid zal bovendien werken onder de supervisie van de ICT-verantwoordelijke van de gemeente. Meer info over de vacature op www.erpe-mere.be. Kandidaten moeten hun CV voor zaterdag 11 mei bezorgen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer