Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.

Gemeente werft informaticus aan... zonder diploma

Merkwaardige vacature bij het gemeentebestuur van Erpe-Mere. Enige voorwaarden voor een extra informaticus zijn een diploma secundair onderwijs en een rijbewijs.

“Onbegrijpelijk dat zoiets complex aan iemand zonder diploma wordt toevertrouwd”, vindt oppositieraadslid Reinout Janssens (STERK!). De man die zelf lesgever is, kan niet geloven dat de gemeente zonder enig andere criteria iemand wil aanwerven. Schepen Gerda Van Steenberge (N-VA) verduidelijkt en nuanceert. “Voor onze oorspronkelijke vacature waren geen geschikte kandidaten bereid de functie te aanvaarden.” Om die reden legt we de gemeente lat wat lager en hoopt men mensen zonder het overeenkomstige diploma, maar met de nodige ervaring aan te spreken. Het nieuwe personeelslid zal bovendien werken onder de supervisie van de ICT-verantwoordelijke van de gemeente. Meer info over de vacature op www.erpe-mere.be. Kandidaten moeten hun CV voor zaterdag 11 mei bezorgen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sabrina Raes

    Toevallig weer dezelfde die het woord voert. Als ge zagemeel in u hoofd hebt zitten kan je ook nie meer gebruiken. Ik vraag me af hoe sommige daar aan hun 'postje' geraakt zijn??? Vriendendienst zonder diploma gezocht ofzo????

Lees meer