Kim Goossens, Ellen Elaut, Lins Vanhaelen en Koen De Graeve trekken samen aan de kar van Tuin9420.
Repro Moreau Kim Goossens, Ellen Elaut, Lins Vanhaelen en Koen De Graeve trekken samen aan de kar van Tuin9420.

Groene speel- en ontmoetingsplek Tuin9420 krijgt steun van acteur en uitgeweken Merenaar Koen De Graeve

De plannen om van de gronden tegenover jeugdhuis Dido langs de Oudenaardsesteenweg in Erpe met Tuin9420 een aangename speel- en ontmoetingsplek te maken, worden steeds concreter.

“Samen met Sarah en Janne van Lont & StART (jeugdhuis Dido), Klaas van imkerij De Kleine Steen, de jonge skaters van Four: Three crew en Yanic, Kim en Ellen van burgerinitiatief LAB9420 willen we het oude voetbalterrein van het jeugdhuis een nieuw leven geven”, vertelt Ellen Elaut van LAB9420. Intussen is er op de site al een kleine buurt(moes)tuin, maar bedoeling is om er tegen 2020 een heuse ontmoetingsplek van te maken met een skatepark, park- en speelnatuur.

Koen De Graeve

Een initiatief dat ook op de steun kan rekenen van bekende acteur en voormalig Merenaar Koen De Graeve. “Op dat voetbalterrein scoorde ik mijn eerste goal van op een molshoop en in het jeugdhuis bracht ik heel wat tijd door”, herinnert De Graeve zich. Hij zal de komende weken regelmatig te zien zijn in filmpjes op de Facebookpagina van TUIN9420. Daar worden beetje bij beetje de ambitieuze doelstellingen bekend gemaakt en die zijn niet gering.

10.000 euro

De initiatiefnemers schatten dat ze 10.000 euro nodig hebben om alles te realiseren. “Streekmotor23 is bereid onze eigen investering te verdubbelen waardoor we nu werk maken van het verzamelen van 5.000 euro. Elke euro steun die wij ontvangen, is er dus twee waard”, legt Sarah Van Vynckt van Lont (jeugdhuis Dido) uit. Een eerste aanzet werd overigens al gegeven.

Bloemen

Het voetbalterrein werd intussen ingezaaid met bloemenmengsel en wordt op zondag 19 mei om 15 uur tijdens een gezellige namiddag officieel geopend door de burgemeester en de schepenen.” De doelstelling van Tuin9420 indachtig valt er die dag al een en ander te beleven. “We zorgen voor een schminkstand, springkasteel en een heuse schattenjacht voor de kleinsten. Voor de iets ouderen is er doorlopend een drank- en cavabar. Discobar Caravan zorgt voor gepaste muziek.”

Binnenkort komen er nog meer acties om het project financieel haalbaar te maken. “En wie dat wil, kan ook storten via de actiepagina https://www.streekmotor23.be/project/20792. Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro”, besluiten de initiatiefnemers.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer