3 De polite viel binnen in de boerderij aan Opaaigem.
Koen Moreau De polite viel binnen in de boerderij aan Opaaigem.

Grote cannabisplantage opgerold langs Opaaigem: honderden plantjes tussen kermisattracties

Een tiental agenten met drugshonden viel dinsdagochtend iets na 8 uur binnen bij een kermisfamilie langs Opaaigem in Erpe-Mere. Honderden planten en professioneel kweekmateriaal werden even later ingeladen en weggevoerd. Minstens één persoon werd aangehouden.

Dat je in Opaaigem in Erpe-Mere moet zijn voor het betere groen- en tuinwerk is geen geheim. Dat je iets verderop in de straat terecht kon in een alternatief tuincentrum met iets minder legale plantjes was dat wel. In een oude boerderij naast het wegeltje dat Opaaigem met de Dikkelindestraat verbindt, werden dinsdagochtend een professionele cannabisplantage opgerold.

Honderden cannabisplanten

Speurders van de lokale recherche van de politiezone Erpe-Mere/Lede vielen er bijgestaan door drugshonden van de Aalsterse politie binnen. Het publiek werd op afstand gehouden, maar aandachtige kijkers merkten op dat er een grote hoeveelheid drugsplanten, lampen en ander materiaal werd ingeladen en weggevoerd. “Minstens een persoon werd geboeid weggevoerd”, vertelt een arbeid die toevallig aan het werk was tegenover de boerderij waar de inval plaats vond.

Rondvraag in de buurt levert bijzonder weinig op. Er lijkt wel een omerta te heersen wat betreft de kermisfamilie die sinds mei 2017 de oude boerderij met achterliggende weide huurt. Nochtans liepen leden van de familie dag en nacht buiten. Waarom acht honden de troosteloze roesthoop oud kermismateriaal bewaakten, wordt nu pas duidelijk.

Lucratieve nevenactiviteit

Het ziet er naar uit dat een kermisfamilie uit het Aaigemse de voorbije jaren een lucratieve nevenactiviteit opbouwde. Of de drugs verkocht werden via het kermismilieu en of de eigen attracties dienst deden als witwascarrousel moet nog onderzocht worden. In de buurt werden nog andere huiszoekingen gehouden. Mogelijk was dat bij kinderen van de familie. Of daar belastend materiaal of andere plantages werden aangetroffen is niet duidelijk. De politiezone van Erpe-Mere/Lede verwijst voor commentaar door naar het parket van Oost-Vlaanderen.  Daar bevestigt men dat twee personen woensdag voorgeleid zijn voor de onderzoeksrechter, maar woensdagavond was nog niet bekend of de verdachten aangehouden blijven.

3 De polite viel binnen in de boerderij aan Opaaigem.
Koen Moreau De polite viel binnen in de boerderij aan Opaaigem.
3 De polite viel binnen in de boerderij aan Opaaigem.
Koen Moreau De polite viel binnen in de boerderij aan Opaaigem.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer