Havengebied blijft drukbezocht, ondanks legionella: “Tja, we moeten nu eenmaal naar ons werk”

Hoewel de wetenschap ervan overtuigd lijkt dat de bron van de legionella-besmetting in het Gentse havengebied ligt, blijft het daar druk. Zelfs nu geweten is dat ‘slachtoffer 19’ van de 21 met de fiets door de haven pendelde, laten andere fietsers zich niet afschrikken. “Tja, we moeten nu eenmaal naar ons werk.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hoewel heel wat mensen, vooral in Evergem, maken zich zorgen maken over de legionella-besmetting en zoeken naar manieren om zeker niet besmet te raken. Toch blijft het in het havengebied – waar de bron van de besmetting dus zou zijn – even druk als anders. Ook het aantal fietsers is niet afgenomen. Zelfs niet nadat bekend raakte dat ‘patiënt 19’ per fiets doorheen het havengebied pendelde.

Op het veer van Langerbrugge was het vandaag even druk als anders. Ook fietsers lieten zich opnieuw overzetten. Mondmaskers waren nergens te bespeuren, ze zouden overigens toch niet helpen. En de fietsers zelf, die reageren laconiek. “Tja, we moeten nu eenmaal naar ons werk.”

De kans dat je ziek wordt door de legionella-bacterie is overigens erg klein. Je moet ze inademen in vernevelde vorm (daarom wordt aan koelinstallaties gedacht). Bovendien worden gezonde mensen die met de bacterie in aanraking komen doorgaans niet eens ziek. Enkel mensen met een verzwakt immuunsysteem, long-, hart- en andere chronische patiënten lopen risico om ziek te worden. Wie denkt toch met legionella besmet te zijn, haast zich best naar de dokter.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer