Gemeenteraadslid Tom Van Impe (CD&V) nam in bermuda deel aan de laatste gemeenteraad voor de zomer in Erpe-Mere.
Koen Moreau Gemeenteraadslid Tom Van Impe (CD&V) nam in bermuda deel aan de laatste gemeenteraad voor de zomer in Erpe-Mere.

In korte broek naar gemeenteraad: geen probleem in Erpe-Mere

De tropische temperaturen zorgden dinsdagavond in de gemeenteraad van Erpe-Mere niet voor een massale opkomst van korte broeken.

Enkel gemeenteraadslid Tom Van Impe van meerderheidspartij CD&V durfde het aan in bermuda te verschijnen. “Op mijn werk draagt iedereen bij temperaturen boven de dertig graden een korte broek en ik zie niet in wat hier het probleem zou zijn”, stelde Van Impe voor aanvang van de gemeenteraad.

Partijgenoot en gemeenteraadsvoorzitter Wim Lammens had geen bezwaar. “Zijn benen zitten toch weggestopt achter de bank waaraan hij plaats neemt”, grapte die. In Gent werden net nog drie raadsleden berispt omdat ze in korte broek verschenen.

Tijdens de Aalsterse gemeenteraad op hetzelfde moment waagde geen enkele mannelijk raadslid zich aan een korte broek. Gemeenteraadsvoorzitter David Coppens (N-VA) stelde daar wel dat “de gemeenteraad geen terrasje op de Grote Markt is” en dat “uit respect voor de instelling en voor het mandaat een korte broek voor heren niet echt gepast is”.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer