5 Isabelle Cobbaut besloot op haar veertigste verjaardag een carrièreswitch te maken.
Koen Moreau Isabelle Cobbaut besloot op haar veertigste verjaardag een carrièreswitch te maken.

Isabelle (41) opent nieuwe kruideniers- en broodjeszaak ‘Casa Caramel’ in oude gebouwen Pimboli nadat wagen in gevel belandde

De 41-jarige Isabelle Cobbaut heeft een nieuwe kruideniers- en broodjeszaak geopend in het leegstaande gebouw van Pimboli. Eigenlijk wou ze half november haar zaak al openen in de leegstaande wijnzaak Castillo tegenover bakkerij Ponnet. Dat plan viel in duigen toen een bestuurder op 13 oktober met zijn wagen in de gevel belandde.

De heropleving van de Gentsesteenweg in Erondegem zet zich verder. Na de stopzetting van delicatessenzaak De Koriander is er voortaan een kruideniers- en broodjeszaak in het leegstaande gebouw van Pimboli. Eerder gaf bakkerij Ponnet de zaak al een grondige opknapbeurt, verbouwde Ann Lievens gewezen veilingzaal VDM tot Wellness Otentik en werd vroegere kledingzaak Faro, later Stanley’s Jungle Grill, net nog ingericht als crêperie en binnenspeeltuin FunnyDay.

“Ik heb er een carrière opzitten in het bank- en verzekeringswezen, maar was daarop uitgekeken”, vertelt Isabelle. Op haar veertigste besloot ze de sprong te wagen. “Ik kluste geregeld bij in de horeca. Zo werkte ik in restaurant Gozar en de laatste periode werkte ik iets verderop bij bakkerij Ponnet.” Toen ze vorig jaar 40 werd, besefte ze dat het tijd was voor een switch. “Mijn zoon is intussen oud genoeg en ik droom al van jong af van een eigen zaak. Ik besefte dat het nu of nooit was.” Het werd nu.

Weliswaar met heel wat uitstel. “Oorspronkelijk was het de bedoeling om op 13 november te openen tegenover bakkerij Ponnet in de leegstaande wijnzaak Castillo waar vroeger ook nog even tapas restaurant Casa Tinto te vinden was.” Een plan dat volledig in duigen viel toen op 13 oktober, een maand voor de geplande opening, een chauffeur de controle over haar wagen verloor en in de gevel belandde. Het gebouw moest gestut worden door de brandweer en is omwille van discussies met de verzekeringen nog steeds niet klaar voor gebruik. “Gelukkig kwam toen het gebouw van Pimboli hier te huur waardoor ik meteen vlakbij een alternatieve locatie vond.”

Portugees voor snoephuisje

Verzot op snoep was het oorspronkelijk doel om een snoepwinkel te openen, maar Casa Caramel – Portugees voor snoephuisje – is véél meer dan dat. “Omdat er al vrij veel chocoladezaken in de buurt waren, zocht ik iets anders. Zo kwam het idee van een broodjeszaak.” Omdat Isabelle daarvoor de ingrediënten in huis heeft en omdat delicatessenzaak de Koriander duidelijk gemist wordt, besloot ze haar ingrediënten ook los te verkopen en haar aanbod op de koop toe uit te breiden.

“Het aanbod is weliswaar veel beperkter dan wat destijds in die delicatessenzaak te vinden was, maar een aanzet is het in elk geval. Daarnaast kan je hier gewone kruideniersproducten zoals boter, melk, eieren, rijst, wijn en nog veel meer vinden.”

In de zaak is ook de nodige ruimte om ter plaatse iets te eten. “Maar uiteraard kan je ook alles meenemen. Bovendien kan je bij mij terecht om kaasschotels, verrassingsbrood en snoeptaarten te bestellen. Op termijn komen daar tapas bij”, vertelt Isabelle. De zaak is van dinsdag tot vrijdag open vanaf 8.30 uur tot 18.30 uur. Zaterdag sluit Casa Caramel al om 17 uur. Sluitingsdagen zijn zondag en maandag.

5 Een BMW boorde zich een maand voor de opening in de gevel van het oorspronkelijke pand.
Koen Moreau Een BMW boorde zich een maand voor de opening in de gevel van het oorspronkelijke pand.
5 Een BMW boorde zich een maand voor de opening in de gevel van het oorspronkelijke pand.
Koen Moreau Een BMW boorde zich een maand voor de opening in de gevel van het oorspronkelijke pand.
5 In Casa Caramel, snoephuisje in het Portugees, kan je uiteraard ook snoep vinden.
Koen Moreau In Casa Caramel, snoephuisje in het Portugees, kan je uiteraard ook snoep vinden.
5 Het gebouw van Pimboli doet voortaan dienst als broodjeszaak en kruidenierswinkel.
Koen Moreau Het gebouw van Pimboli doet voortaan dienst als broodjeszaak en kruidenierswinkel.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Maarten De Priest

    Super! Mooi initiatief. Steun aan middenstand in Erpe-Mere is wel onbestaande.

Lees meer