2 Michiel Matthijs werd derde tijdens de jongste sterrenolympiade.
RV Michiel Matthijs werd derde tijdens de jongste sterrenolympiade.

Jonge amateurastronoom Michiel wint telescoop tijdens Sterrenkunde Olympiade

Net voor zijn achttiende verjaardag zette Michiel Matthijs uit Mere, laatstejaarsstudent wetenschappen-wiskunde aan het Sint-Jozefscollege van Aalst, een bijzonder mooi resultaat neer op de Vlaamse Sterrenkunde Olympiade.

Die Olympiade is overigens geen gewone wetenschapsolympiade. “In een periode van drie maanden moest ik dertig meerkeuzevragen en vier reeksen open vragen oplossen. Daarvoor mocht ik alle bronnen gebruiken zolang ze maar vermeld werden”, vertelt Michiel. In zijn deelname kroop dus heel wat meer dan in het zoeken naar een juiste formule. De jonge astronoom beantwoordde zijn vragen wel bijzonder goed. Daardoor belandde hij met zes andere Vlaamse kandidaten in de finale waar hij nog een indrukwekkende presentatie uit zijn mouw schudde. “Als hedendaags sterrenkundig project koos ik voor het detecteren van interstellaire objecten omdat ik daaraan graag zou meewerken.” Na een aantal kritische vragen kreeg de jongeman de laatste podiumplek, en sterrenkundig boekenpakket en een Celestron NexStar 8SE telescoop met volgmotor.

2 Michiel Matthijs werd derde tijdens de jongste sterrenolympiade.
RV Michiel Matthijs werd derde tijdens de jongste sterrenolympiade.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Els De Saedeleer

    Proficiat Michiel!!!

  • Steve Warrant

    Dat is pas uitstekend nieuws ! Schitterend gedaan man!

Lees meer