Een bord met de uurregeling van de bussen van De Lijn werd vernield.
Koen Moreau Een bord met de uurregeling van de bussen van De Lijn werd vernield.

Jongedame valt buschauffeur aan en wordt overmeesterd door agent in wielertenue

Aan de halte ‘Dorp’ naast het rondpunt van Aaigem was woensdagavond een handgemeen tussen een minderjarige dame, een buschauffeur en een wielertoerist.

Ooggetuigen spreken over een dame die zich raar gedroeg en vernielingen aanbracht aan het bushokje. Een chauffeur van De Lijn die net langs kwam en halt hield, sprak de jongedame aan waarna de situatie escaleerde.

“Onze chauffeur werd rond 17.30 uur geconfronteerd met een agressieve dame die hem ook heeft aangevallen”, vertelt Karen Van der Sype van De Lijn. De precieze aanleiding is onduidelijk. Mogelijk werd de vrouw agressief toen de chauffeur een foto van de jonge vrouw wou nemen.

Verschillende chauffeurs hielden halt en een politieman, die in zijn vrije tijd een ritje met de koersfiets maakte en passeerde, identificeerde zich en kwam eveneens tussenbeide. Omdat de vrouw bijzonder agressief bleef, overmeesterde de agent samen met de buschauffeur de vrouw in afwachting van de aankomst van ploegen van de lokale politie.

Commissaris Nathalie Bel bevestigt dat er een incident was. “Aangezien het om een minderjarige ging, kunnen we geen details geven. Wel kan ik verzekeren dat het nodige werd gedaan”, is het enige dat zij kwijt wil.

Lees meer