Het instaporkest van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Erpe won in 2018 de cultuurprijs van de gemeente.
Repro Moreau Het instaporkest van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Erpe won in 2018 de cultuurprijs van de gemeente.

Kermisconcert en wielerwedstrijden

De harmonie van Erpe laat vrijdag 30 augustus letterlijk en figuurlijk van zich horen met een kermisconcert. K.W.C. Erpe Sportief organiseert op zaterdag 31 augustus en maandag 2 september wielerwedstrijden.

Het optreden van de harmonie is vrijdag om 20 uur op het dorpsplein ter hoogte van de parkeerplaatsen met ondersteuning van het instaporkest. Het concert bijwonen is gratis. De KSA zorgt naar goede traditie voor muziek en amusement in de Biertent en K.W.C. Erpe Sportief organiseert verschillende wielerwedstrijden met start en aankomst in de Rooseveltlaan.

Op zaterdag  31 augustus is er een wedstrijd voor junioren om 15 uur en voor gentlemen om 18 uur. Op maandag 2 september is er om 13.30 uur een wedstrijd van 164 kilometer voor de beroepsrenners, elite zonder contract en beloften. “Voor deze vierde editie is er heel wat belangstelling van een aantal streekrenners, waaronder Tom Van Asbroeck, Jerome Baugnies, Kevin Van Impe en Joeri Stallaert. Ook de Colombiaan Alvaro Hodge van het Deceuninck-Quick step team en Michael Van Staeyen van de Roompot ploeg zullen zeker starten”, vertelt voorzitter Dirk D’Herde.

Omwille van de wielerwedstrijden geldt op zaterdag vanaf de middag alsook op maandagnamiddag 2 september enkele rijrichting over het parcours.

Dat loopt via Rooseveltlaan, Erpedorp, Dorpsstraat (tussen Kleine Ommegangweg en Erpedorp), Kleine Ommegangweg, Lange Ommegangweg (tussen Kleine Ommegangweg en Merestraat), Merestraat (tussen Lange Ommegangstraat en Kloosterstraat), Groeneweg / Groendal (tussen Merestraat en Groeneweg), Groeneweg (tussen Jeruzalemstraat en Kouterstraat Haaltert), Groeneweg (tussen Kouterstraat (Haaltert) en Edestraat), Edestraat, Jeruzalemstraat (tussen Edestraat en Kerkhofstraat), Diepestraat (tussen Jeruzalemstraat en Broekstraat), Broekstraat, Doorsteekstraat, Nijverheidsstraat, Bergstraat (dus tegen de rijrichting) en Vijverstraat.

Meer info over de wedstrijden op www.kwcerpesportief.com.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer