Legionella-uitbraak nog niet onder controle: 20e patiënt binnengebracht in UZ Gent

In het Gentse UZ is opnieuw een patiënt opgenomen met legionella. Het is al het 20ste slachtoffer van de besmetting, die nog steeds niet onder controle lijkt te zijn.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid beschouwt deze patiënt als het 20ste slachtoffer van de legionella-uitbraak in de regio Evergem. Er wordt nog steeds vermoed dat de bron van alle onheil in de Gentse haven moet worden gezocht, in de koelinstallatie van één van de bedrijven daar. Maandag worden de eerste resultaten verwacht van stalen die bij 19 bedrijven zijn genomen.

Van de 19de patiënten die eerder werden verzorgd zijn er 2 overleden. 6 patiënten konden na hun antibioticakuur al naar huis. 9 anderen zijn herstellende en liggen niet op intensieve zorgen. 2 patiënten liggen wel nog steeds op intensieve zorgen. Eén van beide zou voorzichtig gunstige evolueren, de andere patiënt blijft kritiek, maar is intussen wel stabiel. Over de 20ste patiënt zijn nog geen gegevens bekend. Waar hij woont of werkt, en of hij in de Gentse haven kwam, is nog niet duidelijk.

Wat is legionella en hoe raak je besmet?

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • guido vermeyen

    Al de koeltorens ontsmetten, een onbegonnen werk, maar waarschijnlijk ligt het aan die stoom, nevel die verpreid wordt door de wind...en toevallig smoor inademen met een bacterie erin.....een mogelijkheid....

  • Johny deman

    Hoogtijd dat ze die vervuilende haven afbreken en er een natuurdomein van maken. Dat is goed voor het milieu en voor de gezondheid van de mensen. Industrie ophoepelen!

Lees meer