Archiefbeeld: rechtbank Gent.
Sam Ooghe Archiefbeeld: rechtbank Gent.

Man (54) voor rechtbank voor belaging eigen dochter: “Hij brak in op haar studentenkot”

Een vijftiger uit het West-Vlaamse Damme staat terecht voor de belaging van zijn bloedeigen dochter, een jonge studente Geneeskunde. Na de echtscheiding met zijn ex, raakte de man volledig de pedalen kwijt en viel hij zijn dochter zwaar lastig op haar studentenkamer in Gent.

Zelf noemde de man het lang ‘vaderlijke bezorgdheid’. Om te checken of het brandalarm nog werkte, bijvoorbeeld, of om zijn dochter buiten te krijgen tijdens de blok, dook hij keer op keer op bij haar studentenkamer. De man werd zeer duidelijk gemaakt dat hij zijn dochter met rust moest laten, maar toch werd hij betrapt terwijl hij de deur van de studentenkamer probeerde open te breken met een griptang. Later zou blijken dat hij de cilinder van de deur van de gemeenschappelijke hal van de studentenkoten doorboord zou hebben. De man kwam zijn dochter ook lastigvallen op haar kamp met de jeugdbeweging.

Ook de ex-partner van de man werd dikwijls belaagd, met sms’jes of doordat ze fysiek opgewacht werd. “Maar hij wilde die mensen niet lastigvallen, hij wilde ze terug naar zich toetrekken”, zo verdedigde de advocate van de man haar cliënt. “Dát was zijn opzet. Hij had zijn verdriet en emoties nog niet verwerkt.” “Ik probeer echt een goede vader te zijn”, vulde de beklaagde nog aan. Hij vraagt vrijspraak voor de belaging, en ondergeschikt de opschorting van straf. Wellicht volgt over drie weken echter een ander vonnis: probatie-uitstel. Dat houdt enkele voorwaarden in, waarvan de belangrijkste een strikt contactverbod zal zijn met de ex-partner en de dochter.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer