De hond werd in slaap gedaan door de dierenarts. Wat er nu verder moet gebeuren, is nog niet duidelijk.
Koen Baten De hond werd in slaap gedaan door de dierenarts. Wat er nu verder moet gebeuren, is nog niet duidelijk.

Ontsnapte hond valt voetganger aan en bijt hem in arm

Op de hoek van de Steenstraat en de Sinte Annalaan in Aalst heeft een ontsnapte hond een voetganger aangevallen. De hond liep los op de baan zonder eigenaar of halsband. Vermoedelijk ontsnapte hij ergens in de buurt. 

Een voetganger die aan de Steenstraat liep werd plots aangevallen door de hond. De politie werd meteen verwittigd en kwam ter plaatse. Zij konden het dier snel overmeesteren, maar hij reageerde erg agressief. De man die gebeten werd in de arm werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig de verwondingen zijn, is op dit moment nog niet duidelijk. 

Er werd ook een dierenarts bijgehaald die hond in slaap deed om hem te kalmeren. Wat er nu met de hond moet gebeuren, is niet duidelijk. De eigenaar zal zich allicht aan een stevige boete mogen verwachten. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Niko Stammes

    Bizar dat mensen hier die rothond willen beschermen door de baas de schuld te geven. Ik denk dat die blinde liefde voor de vechthonden het échte probleem is. Deze mensen houden niet van deze honden ondánks dat ze zo gevaarlijk zijn maar omdát ze zo gevaarlijk zijn

  • Rudy Fosselle

    Een hond vermijdt steeds conflicten en zal nooit zomaar een mens aanvallen zonder enige achterliggende oorzaak . Als het dier niet lijdt door bijvoorbeeld een ziekte dan moet de reden gezocht worden bij de 'opvoeding' door het baasje.

Lees meer