Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.

Oogarts (89) en zijn vrouw (87) in beroep veroordeeld voor huisjesmelkerij: elk 30.000 euro boete

Een 89-jarige oogarts uit Wetteren en zijn 87-jarige vrouw zijn in beroep veroordeeld tot het betalen van elk 30.000 euro boete en een verbeurdverklaring van 24.770 euro voor huisjesmelkerij. Ze hebben in het Gentse en in Wetteren zeker dertien woningen en studio’s in onbewoonbare staat verhuurd. In eerste aanleg kregen ze een elk een boete van 60.000 euro.

Een woning is niet meer bewoonbaar zodra ze vijftien strafpunten heeft. Enkele woningen die het koppel verhuurde in de Sint-Jacobsnieuwstraat hadden 80 tot 97 strafpunten. Voor de rechtbank verklaarde de oogarts dat hij wel degelijk moeite heeft gedaan om herstellingen uit te voeren. “Op het moment van de huurovereenkomst werden slechts enkele strafpunten vastgesteld, bij het verlaten van de woning meer dan 30”, zei de advocaat van de oogarts. 

De procureur-generaal, die de bevestiging van straf vroeg, kon enkel opmerken dat er nog geen verbeteringswerken uitgevoerd waren. “Meneer steekt heel veel geld in gerechtelijke procedures in plaats van te investeren in zijn panden.” Het koppel kreeg in het hof ook de opdracht om drie panden te herstellen zodat ze aan de minimumvereisten voldoen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer