“Van al onze leden eisen we bijvoorbeeld al dat ze in regel zijn met hun verzekeringen”, antwoorden de Blue Angels wanneer we vragen of ze zich aan de wet gebonden voelen.
RV “Van al onze leden eisen we bijvoorbeeld al dat ze in regel zijn met hun verzekeringen”, antwoorden de Blue Angels wanneer we vragen of ze zich aan de wet gebonden voelen.

Exclusief voor abonnees

Op de koffie bij de Blue Angels: “Wij zijn geen heiligen, maar ons zware criminelen en sympathisanten van extreemrechts noemen is er over”

De staatsveiligheid zette de Blue Angels enkele jaren terug op de lijst van criminele organisaties. Volgens recente krantenartikels bundelde de motorclub de krachten met extreemrechts en vonden politiediensten bij leden van de motorclub explosieven en vuurwapens. Een goede aanleiding om eens op de koffie te gaan in het hoofdkwartier van de club, op de hoek van de Oudenaardsesteenweg en de Loskadestraat tegenover de treinhalte van Erpe-Mere.

In principe regelen ze alles onder elkaar, maar een gesloten burcht zijn de negen Belgische clubhuizen of ‘chapters’ niet. “Iedereen die ons respectvol benadert is hier welkom. Ook mijn moeder en dochter komen hier, maar we zijn wel allergisch aan dronkenlappen die zich voor een bezoek eerst een fikse dosis moed indrinken”, opent president Raf van Blue Angels Chapter Geraardsbergen. 

Het gezever en de onnozelheid waarvoor we vroeger misschien gekend waren, is verdwenen. We zitten liever op ons gemak

Co-founder Walter van de Blue Angels

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sam Keppens

    Dikwijls met men stiefpa eentje gaan drinken daar, nooit problemen gehad. Het zijn ook maar mensen met gewone jobs zoals iedereen.

  • Steve Warrant

    Verbied ze eens iets met gegronde reden en dan zal je zien wat voor volk dat is. Respect hebben voor hen betekent in hun ogen dat je ze niets in de weg mag leggen. Voor een deel van hen althans, zeker niet voor allen.

Lees meer