2 De volledige ploeg paste maar net in de krappe staakmolen.
Koen Moreau De volledige ploeg paste maar net in de krappe staakmolen.

Opnames in Kruiskoutermolen voor romantische film ‘Adam en Eva’ ter promotie van Vlaamse Ardennen

Op woensdag 1 mei werd er gefilmd in de Kruiskoutermolen in Mere. Regisseur Nicolaas Rahoens streek in de namiddag met zijn ploeg neer aan de kruiskoutermolen voor de zestiende draaidag van de film ‘Adam en Eva’. 

Die film moet aan de hand van het romantisch verhaal van de Gentse professor Adam - de hoofdrol gespeeld door Bob De Moor - de mooiste plekjes van de Vlaamse Ardennen in beeld brengen. Doel is de promotie van de regio. Heel wat streekgenoten zijn daardoor vertegendwoordigd in de acht grote bijrollen, 40 bijrollen of van de 300 figurantenrollen.

Op de set woensdagnamiddag: Peggy ‘Eva’ Schepens en Bob ‘Adam’ De Moor. Zij acteerden op een tiental meter boven de grond. “Een van de meest romantische scènes van de film, maar over de inhoud willen we verder niet veel kwijt”, aldus regisseur Rahoens. Dat een houten staakmolen niet bijster meer ruimte biedt, ondervonden cameraman Piet Meersschaut, geluidstechnicus Frank Debaere, focusspoeler Nico Van Daele, productieleiders Sofie Duym en Annelore Vandervoort (beiden uit Erpe-Mere), de acteurs en de regisseur aan den lijve. “Daarnet dacht ik even dat ik met regisseurstoel en al naar beneden donderde. Het is hier echt wel krap”, gaf de regisseur met de daver op het lijf mee. 

Binnenkort wordt er nog een keertje gedraaid aan een van de mooie wandelroutes in Erpe-Mere. “We filmen nog tot eind september in zowat alle gemeenten van de Vlaamse Ardennen, maar de precieze data ken ik niet uit het hoofd. Bedoeling is wel om tegen 20 februari het resultaat voor te stellen tijdens onze première.”

2 De volledige ploeg paste maar net in de krappe staakmolen.
kk De volledige ploeg paste maar net in de krappe staakmolen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer