ERPE, BELGIUM - JUNE 11 : Rosa en Modest. Modest Vermeulen (alter ego Kurt Defranq) verrast zijn moeder in haar stamcafé voor haar 90ste verjaardag, na deze verrassing laat hij haar grote droom in vervulling gaan: nogmaals de gastvrouw zijn van een heerlijke talk show. On June 11, 2019 in Erpe, Belgium, 11/06/2019 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
Jan De Meuleneir/Photo News ERPE, BELGIUM - JUNE 11 : Rosa en Modest. Modest Vermeulen (alter ego Kurt Defranq) verrast zijn moeder in haar stamcafé voor haar 90ste verjaardag, na deze verrassing laat hij haar grote droom in vervulling gaan: nogmaals de gastvrouw zijn van een heerlijke talk show. On June 11, 2019 in Erpe, Belgium, 11/06/2019 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews

Rosa maakt in 2020 comeback in theater

Of Vlaanderen er zit op te wachten, moet nog blijken, maar 25 jaar na haar debuut op TV1 trekt Rosa Vermeulen naar het theater. Op 8 mei volgend jaar zal ’90 rozen voor Rosa’ in het Antwerpse theater Elckerlyc in première gaan. De producers mikken op tien tot twaalf voorstellingen met telkens 800 toeschouwers.

Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de (fictieve) 90ste verjaardag van Rosa in café Elckerlyc in Erpe-Mere. Met een feestelijke taart en éclairs en nadien pistolets die dan weer een koffietafel-sfeer opriepen. Walter Baele had zich in de authentieke, groene Rosa-jurk met broche uit 1995 gehesen, terwijl Kurt Defrancq geen spat bleek veranderd als Rosa’s zoon Modest in de bekende bruine jas van ribfluweel en met karakteristieke lederen hoed. “Een heleboel van die kostuums liggen nog steeds op de VRT”, zegt Baele. “Eigenlijk stonden ze op het punt om te worden weggegooid; we waren er net op tijd bij.”

Rosa zag er gisteren geloofwaardig hoogbejaard uit, een pluim voor de make-up. “Vroeger was het zweten geblazen en ging het hele gezicht na een tijdje hangen. Nu zijn er nieuwe technieken en duurt de make-up nog een kwartiertje. Ik ben heel tevreden”, zegt Baele.

Hoe de theatervoorstelling er zal uitzien, weten de makers zelf nog niet goed, maar het beproefde recept blijft overeind: Rosa die BV’s ontvangt op de zetel en tussendoor taart aansnijdt De interviews zijn deels scripted, deels geïmproviseerd. Via www.elckerlyc.be kunnen al kaarten voor zeven voorstellingen worden gekocht, maar Baele & co mikken in totaal op twaalf shows.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer