Schepen Gerda Van Steenberge (N-VA) stuurde zondagavond dit bericht via Facebook de wereld in.
Repro Moreau Schepen Gerda Van Steenberge (N-VA) stuurde zondagavond dit bericht via Facebook de wereld in.

Schepen Van Steenberge (N-VA) doet het opnieuw: "Kunnen Vlaams-nationalisten eens aan één zeel trekken?”

Na de recente heisa omtrent de borden van Vlaams Belang in de tuin van schepen Gerda Van Steenberge (N-VA) en haar uitspraken over het “ondemocratisch cordon sanitaire” deed de politica op verkiezingsavond een gelijkaardige oproep. “Maar het was niet de bedoeling te provoceren”, zegt ze daarover.

Op de Facebookpagina plaatste de ex-politica van Vlaams Blok en Vlaams Belang de als vraag vermomde oproep: “Kunnen de Vlaams-nationalisten nu eindelijk eens aan een zeel trekken?”

Opmerkelijk. Zeker als je weet dat gewezen schepen en N-VA-fractieleider William De Windt vorige week nog furieus reageerde op de uitspraken van Van Steenberge en de verkiezingsborden voor Vlaams Belang in de tuin van zijn partijgenote. De lokale partijafdeling verkoos toen geen partij te kiezen en alles intern te bespreken. Die bespreking kwam er nog niet, maar sinds het verkiezingsresultaat van zondag lijkt meer mogelijk, want gevraagd naar een reactie bleef het zowel bij De Windt als bij de lokale partijvoorzitter muisstil.

Van Steenberge reageert dat “ze zeker niet wou provoceren” en “dat haar uitspraak niks met lokale politiek te maken heeft, maar gewoon een uitspraak is aangaande de nationale politiek en een conclusie op basis van de duidelijke wil van de kiezer.” Afwachten hoe N-VA Erpe-Mere hier verder binnenskamers mee omgaat...

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc De Priest

    De Windt is het zwijgen opgelegd. De Windt is/moest gaan liggen.

Lees meer