De kerk van Mere zou de hoofdkerk worden.
Koen Moreau De kerk van Mere zou de hoofdkerk worden.

Sterk! neemt kerkenbeleidsplan en toekomstvisie voor kerken op de korrel

Gemeenteraadslid Reinout Janssens (Sterk!) hekelt de zwakke criteria en toekomstvisie voor de kerken van Erpe-Mere.

“Jullie houden op geen enkele manier rekening met het aantal mensen dat nog naar de kerk gaat. Enige criterium is ‘Zo lang de mensen er ter plaatse voor zorgen dat er kan gevierd worden’. Bijzonder vaag is dat”, sneert Janssens naar meerderheidspartijen CD&V en N-VA.

De man vindt het daarnaast niet kunnen dat aan het wegvallen van dit bijzonder vage criterium niet eens gevolgen werden gekoppeld. “Ik lees enkel dat ‘als er kerken zijn waarvan de liturgie niet meer mogelijk is, de toekomst van de kerken opnieuw geëvalueerd zal worden.”

Schepen Gerda Van Steenberge (N-VA) reageerde dat de bal in het kamp van de kerkelijke overheid ligt en “dat haar invloed daar helaas heel beperkt is”. Ze verzekerde wel dat er werk wordt gemaakt van de opmaak van een nieuw en verplicht kerkenbeleidsplan, maar dat zoiets tijd vraagt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer