4 Zandberg Aalst.
Repro Moreau Zandberg Aalst.

Tientallen bomen en takken om- en afgewaaid

De verschillende brandweerposten van de hulpverleningzone Zuid-Oost kregen zaterdag een 45-tal oproepen voor stormschade.

Op tientallen plaatsen waaiden bomen om, takken af of dreigden ze op straat te vallen. Dat was onder meer het geval op de E40 richting Brussel tussen Erpe-Mere en Aalst. Op de Zandberg in Aalst dreigde een gespleten boom op straat te belanden. Zaagwerk was er eveneens in de Blektestraat in Hofstade, Sint-Jobstraat in Aalst en de Dokter Moenslaan en Kerkevijverstraat in Lede. In de Vijverstraat in Lede waaide de metalen constructie van een tent weg en in de Stokstraat in Lede kwam een deel van een dakgoot los. Die laatste interventies werden professioneel opgelost door vrijwilligers van brandweerpost Lede.

In verschillende tuinen en weiden gingen eveneens bomen tegen de vlakte. Zo kregen we al foto’s van een weide in de Speckaertstraat in Lede, de Essestraat in Impe en Kerkskenhoek in Haaltert. Als toemaatje haalde de brandweer zaterdagnamiddag nog een vogel uit een schoorsteen in de Heiplasstraat in Lede.

4 Essestraat Impe.
RV Essestraat Impe.
4 Kerkskenhoek Haaltert.
RV Kerkskenhoek Haaltert.
4 Speckaertstraat Lede.
RV Speckaertstraat Lede.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer