Dankzij een workshop insectenhotel beschikt TUIN 9420 nu over De grootste air bee 'n bee van Erpe-Mere en omstreken.
Repro Moreau Dankzij een workshop insectenhotel beschikt TUIN 9420 nu over De grootste air bee 'n bee van Erpe-Mere en omstreken.

TUIN 9420 bouwt insectenhotel: een bij-zonder project

De ‘Week van de bij’ gaat in Erpe-Mere niet onopgemerkt voor-bij. Imker Klaas van De Kleine Steen gaf al voordrachten in GAC Steenberg en de Sint-Martinusschool, terwijl het project TUIN 9420 langs de Oudenaardsesteenweg in Erpe een insectenhotel bouwde.

Omdat ook solitaire bijen en andere insecten een gezellig plekje verdienen, bouwden een 40-tal mensen samen met behulp van bamboe, hout, riet en denappels in afzonderlijke nadien aan elkaar te monteren kastjes een gigantisch insectenhotel. “De grootste air bee ‘n bee van Erpe-Mere en omstreken”, lacht imker Klaas Caldoen die gelijktijdig een warme oproep lanceert om tuinen zo natuurlijk mogelijk pesticidenvrij en met veel bloemenmengsels in te richten.

Plucknick

Het project TUIN 9420 dat van het voormalig voetbalterrein van jeugdhuis Dido een groene ontmoetingsplek met park- en speelnatuur, DIY skatepark, moes- en pluktuintjes wil maken draait overigens op volle toeren en het via crowdfunding verzamelde startbedrag tikt langzaam aan. Dankzij 27 deelnemers beschikt het project intussen over 3.418 euro van het noodzakelijke budget van 5.000 euro dat naderhand verdubbeld wordt door Streekmotor23. Bijdragen zijn overigens fiscaal aftrekbaar.

Op zondag 14 juli organiseert TUIN 9420 een pluknick op de start te vieren. “Dat wordt een gezellige picknick waarbij je ook de bloemen in onze tuin kan plukken.”

TUIN 9420 steunen kan door de aankoop van bloemzaden of via Streekmotor23.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer