2 Het testproject wordt omgezet in een definitieve situatie.
Koen Moreau Het testproject wordt omgezet in een definitieve situatie.

Verkeersvrije schoolstraat positief geëvalueerd: maatregel wordt definitief

De proefperiode waarbij in Mere de Kloosterstraat ter hoogte van de Sint-Jozefschool verkeersvrij werd gemaakt bij start en einde van de scholen wordt omgezet in een definitieve maatregel.

“Gedurende zes weken hebben we met de hulp van heel veel vrijwilligers de situatie uitgetest en het resultaat is overwegend positief”, vertelt Pieter Coppens van de werkgroep verkeer verbonden aan de school. De gevreesde zware hinder bleef uit. “Maar er zijn uiteraard nog werkpuntjes zoals de plaatsen waar ouders zich nu soms parkeren om hun kinderen naar school te laten gaan. Zeker als je weet dat de parking aan de Sint-Bavosporthal nog onderbenut is. Anderzijds zien we ook meer en meer fietsen en steps.”

Het aantal leerlingen dat per fiets naar school komt is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met bijna vijftig procent gestegen. De uren van afsluiten zullen eerstdaags al worden bijgestuurd. “Bij de start van de school is de periode 8.10 tot 8.35 uur voldoende. We zullen de straat dus vijf minuten eerder openen.” Die vijf minuten worden ‘s avonds wel gebruikt. “Leerlingen van de middelbare school waren nog volop in de straat op het moment dat er opnieuw verkeer door mocht. Om dat probleem op te lossen, zullen we de straat voortaan van 15.20 uur tot 15.55 uur in plaats van tot 15.50 uur afsluiten.”

De gemeente heeft de boodschap in elk geval begrepen. “Wij gaan onderzoeken welke tijdelijke en definitieve maatregelen we kunnen nemen om de talrijke vrijwilligers te verminderen”, aldus schepen van Openbare Werken Marleen Lambrecht (CD&V) tijdens de evaluatievergadering woensdagavond. Op die vergadering waren overigens geen negatieve geluiden meer te horen en de enkele buurtbewoners die kwamen opdagen, waren vol lof over de aanpak.

2 De Kloosterstraat zal voortaan afgesloten zijn van 8.10u tot 8.35 uur en van 15.20u tot 15.55u.
Koen Moreau De Kloosterstraat zal voortaan afgesloten zijn van 8.10u tot 8.35 uur en van 15.20u tot 15.55u.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer