3 De brandweer moest beide slachtoffers uit de wagen bevrijden.
Koen Baten De brandweer moest beide slachtoffers uit de wagen bevrijden.

VIDEO: Jonge twintigers zwaargewond nadat ze uit bocht gaan en tegen gevel knallen

Twee jonge twintigers uit Aalst zijn vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Hoogstraat in Haaltert. Beide jongens reden in de richting van Aalst toen het aan de scherpe bocht aan de ING plots mis liep. De bestuurder reed rechtdoor, ramde enkele paaltjes en tolde daarna rond zijn as om vervolgens tegen de gevel van de bank tot stilstand te komen. 

Het ongeval gebeurde rond 02.45 uur ‘s ochtends. Beide inzittenden van de Mazda konden niet meer zelfstandig uit de wagen stappen. De brandweer kwam ter plaatse om hen te bevrijden, waarna ze met zware verwondingen overgebracht werden naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. De ravage op de plaats van het ongeval was groot. Ook de gevel van de ING liep heel wat schade op. Eén van de paaltjes werd door een raam van de bank  gekatapulteerd. 

Vermoedelijk reed de bestuurder veel te snel en speelde dit zeker een oorzaak bij het ongeval. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. 

3
Koen Baten

Niet eerste ongeval

Het is niet de eerste keer dat er op de Hoogstraat en het verlengde van de Stationsstraat een zwaar ongeval plaatsvindt. Op 28 oktober 2018 werd op dezelfde locatie aan de overkant van de straat nog een woning vernield na een politieachtervolging. Het voertuig crashte in de bocht en richtte ook een ware ravage aan. Op 13 januari van dit jaar werd een vitrine van een delicatessenzaak ook aan diggelen gereden even verderop in de bocht. Ook nu is de schade zeer groot. Op de baan werd al een hele tijd geleden een trajectcontrole geplaatst die in werking is. 

3 Het paaltje kwam door het glas van de bank terecht.
Koen Baten Het paaltje kwam door het glas van de bank terecht.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer