Tijdens de reanimatie werd de straat afgesloten voor het verkeer.
Koen Moreau Tijdens de reanimatie werd de straat afgesloten voor het verkeer.

Wielrenner (54) getroffen door hartstilstand tijdens wedstrijd

De wielerwedstrijd georganiseerd door café Miranda uit Aaigem bij de Vrije Wieleramateur Federatie werd zaterdagmiddag stopgezet nadat de 54-jarige R.B. uit Erondegem amper een half uur na de start van de wedstrijd getroffen werd door een hartstilstand.

De man zakte omstreeks 13.30 uur, na vier van de acht af te leggen ronden, vlakbij Tuincentrum Goessens langs Opaaigem in elkaar. De medische diensten die de wedstrijd begeleidden waren meteen ter plaatse. Zij startten de reanimatie in afwachting van de aankomst van een mug-team. De straat werd tijdelijk afgesloten en de aan de gang zijnde wedstrijden voor categorie D en D+ werden stopgezet. Na meer dan een half uur reanimeren was de wielrenner voldoende stabiel om overgebracht te worden naar het ziekenhuis. Zijn toestand is inmiddels stabiel. De organisatoren besloten om de wedstrijd voor de C-categorie te annuleren. De wedstrijden voor categorie A en B startten wel zoals gepland om 16.15 uur.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer