Rode Kruis.
Koen Moreau Rode Kruis.

Wielrenner buiten bewustzijn na zware val

De kermiswedstrijd voor gentlemen georganiseerd door KWC Erpe Sportief werd zaterdagavond kort na de start van 18 uur geneutraliseerd na een zware val.

Ter hoogte van het nieuwe kerkhof in Erpe ging wielrenner Klaas Van der Schueren uit Aalst van de baan, in de graskant en tegen een verkeersbord. Omdat de man even bewusteloos was en ter plaatse verzorging kreeg, werd de wedstrijd geneutraliseerd tot de man naar het ziekenhuis kon. Uiteindelijk kwam de wielrenner er vanaf met een gebroken schouder. De wedstrijd werd gewonnen door Thijs Ulens.

Maandag is er om 13.30 uur nog een laatste wedstrijd van 164 kilometer voor de beroepsrenners, elite zonder contract en beloften. “Voor deze vierde editie is er heel wat belangstelling van een aantal streekrenners, waaronder Tom Van Asbroeck, Jerome Baugnies, Kevin Van Impe en Joeri Stallaert. Ook de Colombiaan Alvaro Hodge van het Deceuninck-Quick step team en Michael Van Staeyen van de Roompot ploeg zullen zeker starten”, vertelt voorzitter Dirk D’Herde.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jonas Nachtergaele

    het wordt tijd dat het de laatste koers is in Erpe-Mere. 5 koersen op 1.5 wk is toch wat veel van het goede. En zaterdag, 1 uur voor de start, mocht je al nergens meer door. Heel het parcour is dan 1-richting. Je staat op een punt en je moet 100 m verder, maar dat mag niet. Je moet meer dan 5 km rondrijden. Erg erg erg. En als je dan aan een seingever iets vraagt dan krijg je een vies antwoord als 'ik ben niet van hier'. Deze koersen frusteren veel werkende mensen

Lees meer