Sofie Vanrafelghem komt op 18 mei naar de Rex in Essen.
Steven Richardson Sofie Vanrafelghem komt op 18 mei naar de Rex in Essen.

“Bier vooral voor mannen? Onzin”: O.B.E.R. viert 25ste verjaardag met bekende vrouwelijke biersommelier

De Objectieve Bierproevers Essense Regio bestaan dit jaar 25 jaar. Voor de viering nodigen ze de bekende biersommelier Sofie Vanrafelghem uit om de mythe uit de wereld te helpen dat bier drinken en proeven vooral voor mannen is.

O.B.E.R. werd in 1993 opgericht, vooral met de bedoeling om meer kleine brouwerijen te leren kennen, en hun brouwsels te proeven. Op zijn 25ste verjaardag wil O.B.E.R. de mythe ontkrachten dat bier een mannenaangelegenheid is. “En daarvoor hebben we de bekende biersommelier/zytholoog Sofie Vanrafelghem uitgenodigd”, vertelt Gunter Mertens van O.B.E.R. “We willen iedereen overtuigen dat bier ook echt toegankelijk is voor vrouwen en niet alleen de fruitbiertjes.”

De avond vindt plaats op 18 mei in de Rex. “We proeven een zevental bieren, gebrouwen door vrouwen, gaande van lekkere doordrinkers tot een op cognacvat gerijpte Double IPA. Sofie zal dan telkens het verhaal van de vrouw achter het bier vertellen. We doen een oproep aan alle mannelijke bierliefhebbers: neem uw vrouw, vriendin en alcoholgerechtigde dochters mee en kom mee proeven.” 

De avond kost 18 euro.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer