Deze woningen zullen gerenoveerd worden.
Gemeente Essen Deze woningen zullen gerenoveerd worden.

De Ideale Woning plant groot renovatieproject

De sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning plant een grootschalig renovatieproject van appartementen en de woningen in de Dokter Jef Goossenaertsstraat en de Burgemeester Dierckxsensstraat.

De huizen in de twee straten zijn al bijna een halve eeuw oud. Ondertussen zijn heel wat bewoners van deze woningen verhuisd naar het Magnoliaplein en in de Amberboomlaan. Dat is ook een bouwproject van De Ideale Woning.

De woongelegenheden in de Dokter Jef Goossenaertsstraat en de Burgemeester Dierckxsensstraat worden nu gerenoveerd omdat ze niet meer aan de normen voldoen. De huisvestingsmaatschappij vervangt het buitenschrijnwerk, isoleert de gebouwen en vernieuwt het verwarmingssysteem.

Een procedure tot renovatie van sociale huurwoningen neemt heel wat tijd in beslag. De gebouwen zullen – al dan niet volledig – leeg komen te staan. Het kan een tweetal jaar duren eer de renovatiewerken van start kunnen gaan. Samen met De Ideale Woning bekijkt de gemeente of er een tijdelijke invulling kan worden gegeven aan deze gebouwen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer