Noah, Cedric en Siebe hielden hun adem even in wanneer ze een bom uit het kanaal visten.
Marc De Roeck Noah, Cedric en Siebe hielden hun adem even in wanneer ze een bom uit het kanaal visten.

Drie jonge knapen halen mortier uit kanaal Dessel-Turnhout-Schoten

Drie jonge tieners hebben bij een avontuurtje magneetvissen een nog steeds operationeel springtuig uit het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten gehaald in Sint-Lenaarts (Brecht). De buurt werd onmiddellijk afgezet door de politie. Ontmijningsdienst DOVO liet het mortier tot ontploffing brengen in een afgelegen weiland.

Noah, Cedric en Siebe hadden hun zondagmiddag wellicht anders in gedachten. De drie jonge avonturiers kwamen op het idee om te gaan magneetvissen in het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten op Brug 9 ter hoogte van Heihoefke in Sint-Lenaarts.

“Tijdens het magneetvissen hebben de drie kinderen een mortier gevonden”, bevestigt Evelyn Tiebos van de lokale politiezone Voorkempen. “Politie en brandweer kwamen onmiddellijk ter plaatse. De rijbaan en het scheepvaartverkeer werden afgesloten. Er moesten geen woningen geëvacueerd worden.”

Ontmijningsdienst DOVO werd opgetrommeld om de situatie af te handelen. “DOVO heeft het mortier meegenomen en op een afgelegen plek, op een nabijgelegen weiland, gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Alle gevaar is geweken.”

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • gustaaf carpels

    Freddie welke gevolgen voor de ouders nooit jong geweest ofwa kinderen hebben niets beschadigd Ze hebben geluk gehad maar de mortier had evengoed door een passerende lichter kunnen Ontploffen die de grond omwoelen met hun schroef. de kinderen hebben deze mortier niet eerst in het water gegooid deze ligt er al in van 1940 ?

  • dhr freddie alro

    En mogen we de rest van het verhaal ook weten? Krijgt dit een gevolg voor de ouders want magneetvissen is "verboden"?

Lees meer