Parkbrug (archiefbeeld).
Foto Klaas De Scheirder Parkbrug (archiefbeeld).

Fiets-en voetgangersbrug Antwerpen-Noord beschadigd omdat politiewagen erover rijdt tijdens wilde achtervolging

Bij een politie-achtervolging zondagnamiddag in Antwerpen-Noord is de Parkbrug tussen het Eilandje en Park Spoor Noord beschadigd geraakt. Een politiewagen reed over de brug, die enkel voor fietsers en voetgangers toegankelijk is, om sneller bij de achtervolgde te geraken. Het wegdek werd daardoor ernstig beschadigd geraakt. De brug is tijdelijk afgesloten.

Veel commotie in het kleine Merksemse straatje Roederdelft zondagnamiddag. Een politie-achtervolging van maar liefst twintig minuten door het noorden van de stad, het havengebied en Stabroek eindigde er met het klemrijden van de verdachten en het arresteren van drie verdachten. De politie moest zelfs een waarschuwingsschot lossen om te voorkomen dat de verdachten zouden inrijden op de politie.

Wanneer de achtervolging Park Spoor Noord passeerden reed een politiewagen over de fietsers- en voetgangersbrug aan de campus van de AP Hogeschool. Het wegdek van de brug raakte daardoor ernstig beschadigd waardoor de brug zondagavond afgesloten moest worden. De stadsingenieur zal de stabiliteit van de brug onderzoeken. Het is niet duidelijk wanneer de brug terug open kan.

Excuses

De politie excuseert zich voor de ongelukkige actie. “Gelukkig hebben we de drie vluchtende verdachten wel kunnen pakken maar voor de voetgangers en fietsers is dat weliswaar slechts een pleister op de wonde”, klinkt het. “We hadden het liever anders gezien. Onze verontschuldigingen voor de fietsers en voetgangers die tijdelijk een ommetje moeten maken.”

De Parkbrug is maandagnamiddag opnieuw geopend.

Lees meer