Gemeenschapscentrum Rex doet nu dienst als fuifzaal.
Laenen Gemeenschapscentrum Rex doet nu dienst als fuifzaal.

Fuiven we straks in politiekantoor?

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN ESSEN

De oude cinemazaal Rex is dé fuifzaal bij uitstek, maar andere grotere fuiflocaties zijn er nauwelijks of niet. Moet de gemeente daar niet in investeren?

Burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) is duidelijk. "De Rex is een heel goede fuifzaal. We gaan daarin blijven investeren zodat ze up-to-date blijft en onze jeugd daar kan blijven fuiven. Wel willen we werk maken van meer kleinere zaaltjes. Daar is wel echt nood aan."


Helmut Jaspers van coalitiepartner sp.a ziet dan weer heil in een extra multifunctionele ruimte in het huidige politiegebouw. "Voor grotere fuiven hebben we nu het GC in de Rex. Wij ijveren vooral voor kleinere multifunctionele ruimtes met chill-outruimtes die ook gebruikt kunnen worden voor kleinere jeugdfuiven. Als de politie verhuist van de Kapelstraat naar een 'politiewinkel' in het station, dan lijkt het ons mogelijk om die ruimte hiervoor te gebruiken. Deze is zonder veel investeringen om te vormen, ligt centraal, is gemakkelijk bereikbaar per fiets, er is ruime parking en er zijn geen écht nabije buren."


Oppositiepartij N-VA/PLE pleit voor een polyvalente ruimte. "Daar hebben we behoefte aan een ruimte die flexibel kan ingedeeld worden. Waar de verenigingen zelf iets kunnen organiseren. Kleine en grote fuiven, maar net zo goed een lezing of een quiz." Ook Essens Belang ziet geen heil in een extra fuifzaal. "Laat ons vooral investeren in wat we al hebben."


 (VTT)

Lees meer