De leden van G-gym Gympuls gingen op 'stage' bij Esbac.
Toon Verheijen De leden van G-gym Gympuls gingen op 'stage' bij Esbac.

G-turners krijgen initiatieles basketbal

Turnvereniging Gympuls heeft haar G-leden een basketbalinitiatie laten volgen bij de Essense basketbalclub Esbac. Gympuls wil haar leden andere sporten leren kennen én andere clubs overtuigen een eigen G-werking op poten te zetten.

Essen is altijd al een voortrekker geweest in het G-sporten. Een van de clubs die al jaren een G-werking heeft is de turnvereniging Gympuls. 

“Elk jaar proberen we met G-gym Gympuls andere sporten uit”, zegt trainster  Brigitte Van Aert. “Het doel is duidelijk. We willen onze leden ook andere sporten laten ontdekken. Tegelijkertijd hopen we dat andere clubs hun aanbod willen uitbreiden met een G-werking. Basketbal stond al jaren op ons verlanglijstje en dankzij de aangename samenwerking met Joris Van Mol en de andere trainers van Esbac, hebben onze turners een leuke intitiatieles gekregen. Zo kon Esbac ook zien dat kinderen met een beperking veel meer kunnen dan sommigen denken.

Medaille

De leden van G-gym Gympuls kregen eerst een opwarming in de vorm van tikspelletjes en daarna mochten ze echt gaan basketten. “Het was leuk om te zien hoe de kinderen ervan genoten”, zegt Brigitte Van Aert. “En om hen te belonen kregen ze ook nog een medaille. Ze waanden zich even basketkampioen (lacht).”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer