Het gemeentehuis van Essen.
Klaas De Scheirder Het gemeentehuis van Essen.

Gemeente wil Huis van het Kind verder uitbouwen

De gemeente Essen heeft geld vrijgemaakt voor de verdere uitbouw van het Huis van het Kind. Het doel van het Huis van het Kind is ervoor zorgen dat alle gezinnen, kinderen en jongeren in de gemeente in de best mogelijke omstandigheden kunnen opgroeien.

Het Huis van het Kind is samengesteld uit verschillende partners waaronder scholen, zelfstandige vroedvrouwen, het CLB, kinderdagverblijven en huisartsen. 

Voor de opstart in Essen heeft de gemeente de hulp ingeroepen van Kina, het kenniscentrum van 29 OCMW’s uit de provincie Antwerpen. “Omdat het eerste contract met Kina maar kort liep, maakt het gemeentebestuur extra middelen vrij voor een verdere ondersteuning tot minstens april 2020”, zegt schepen Arno Aerden (sp.a). “Die ondersteuning is momenteel nog nodig, maar op termijn is het de bedoeling dat de gemeente de coördinatie van het Huis van het Kind volledig op zich neemt. Momenteel zitten we nog in de opstartfase, maar ik ben in ieder geval overtuigd van het nut van het Huis van het Kind. Ook in andere gemeenten heeft het haar nut immers al bewezen.”

Op 22 mei van 12 tot 16 uur organiseert een werkgroep van het Huis van het Kind een gezellige familiepicknick op het verkeersvrije Heuvelplein met kleine activiteiten voor kinderen. Zo zal er een springkasteel staan, kunnen kinderen zich laten schminken en kunnen er spelletjes gespeeld worden. Bij slecht weer zal dit alles doorgaan in de Oude Pastorij.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer