2 Zo ziet het Heuvelplein er nu uit...
Gemeente Essen Zo ziet het Heuvelplein er nu uit...

Hele maand lang feest op Heuvelplein

Inwoners van Essen kunnen vanaf zaterdag 4 mei een hele maand genieten van een verkeersvrij Heuvelplein in het kader van ‘Veerkrachtige Dorpen’. De bedoeling is dat het Heuvelplein op termijn wordt omgevormd tot een levendig plein en niet langer een veredelde parking.

Een timing voor een eventuele heraanleg of herinrichting van het plein is er nog niet. De komende maand worden er allerlei activiteiten georganiseerd om te bekijken wat er na de heraanleg allemaal zou kunnen plaatsvinden. Het openingsfeest is nu zaterdag gepland met optredens van de Dofkapel, Pink Cadillac en Jens Laalkens met Jan Mees en Sam Wauters tussen 17 en 23 uur. “Voor de kinderen is er een springkasteel en kindergrime door Goldfox_MUA. Tijdens een happy hour tussen 18 en 19 uur schenken we een gratis vat”, zegt schepen Brigitte Quick.

Tijdens de maand mei staat nog vanalles op het programma: een testdag van elektrische fietsen (zondag 5 mei), een tapasbar (9 mei), optredens, een familiedag, een afterworkparty met de onthulling van de vlam Essen for Life (24 mei) en een slotfeest op woensdag 29 mei. Dan staan er optredens gepland van burgemeester Gaston Van Tichelt met de Burgemeester Kookt, Endless Road, Dashville en Barking Bruce.

Het project is een samenwerking van Provincie Antwerpen, RURANT vzw, Innovatiesteunpunt en de lokale gemeentebesturen.

2 Barking Bruce komt op 29 mei het Heuvelplein in vuur en vlam zetten.
RV Barking Bruce komt op 29 mei het Heuvelplein in vuur en vlam zetten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer