9 Een lege Grote Markt, geen ziel te bespeuren in de schaduw van de kathedraaltoren.
Klaas De Scheirder Een lege Grote Markt, geen ziel te bespeuren in de schaduw van de kathedraaltoren.

IN BEELD. Avondklok om 23.30 uur: Antwerpen valt braaf in slaap

Zelfs voor een woensdagavond is het nog nooit zo rustig geweest in Antwerpen, de Koekenstad, de Stad van A, voor het eerst: de Stad van niemand. Cafés op bruisende hotspots als het historisch centrum, Mechelseplein en Vrijdagmarkt sloten zelfs al vóór 23.00 uur de deuren en tien minuten later was er amper nog volk te bekennen in de binnenstad. Protest? Politie-interventies? Niks van. De stad slaapt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wanneer de lokale politie woensdagochtend berichten kan onderscheppen waarin wordt opgeroepen om rond 18 uur op de Grote Markt te protesteren tegen de provinciaal opgelegde avondklok, blijkt er toch iets te bewegen. Wanneer om 18 uur blijkt dat er níemand - behalve twee agenten en de fotograaf van deze krant - komt opdagen op dat zogenoemd protest, wordt al snel duidelijk dat de Antwerpenaar vrede neemt met de avondklok.

Na de oproep afgelopen weekend om niet meer naar Koekenstad te komen, is er amper nog volk te bespeuren in de Antwerpse horeca en woensdag is dat niet anders. Enkelingen op de Vrijdagmarkt drinken een pintje, de extra terrasruimte op de Groenplaats is overbodig, op de Grote Markt is niemand te bespeuren en op het doorgaans rebelse Mechelseplein zijn alle cafés zelfs voor 23.00 uur al gesloten.

Nog voor de avondklok - 23.30 uur - is er geen ziel meer te bespeuren in het hartje van de Koekenstad. Een historisch moment.

Bekijk hieronder alle foto’s.

9
Klaas De Scheirder
9
Klaas De Scheirder
9
Klaas De Scheirder
9
Klaas De Scheirder
9
Klaas De Scheirder
9
Klaas De Scheirder
9 De politie houdt de cafés goed in het oog maar dat is eigenlijk niet nodig. Cafee Cabron lijkt het enige café in het historisch centrum te zijn met een vol terras.
Klaas De Scheirder De politie houdt de cafés goed in het oog maar dat is eigenlijk niet nodig. Cafee Cabron lijkt het enige café in het historisch centrum te zijn met een vol terras.
9 Het protest dat op de Grote Markt gepland was, draaide op niks uit. Er daagde niemand op.
Klaas De Scheirder Het protest dat op de Grote Markt gepland was, draaide op niks uit. Er daagde niemand op.

Lees meer