In de Beliestraat vond een bewoonster op 10 oktober vorig jaar een foetus van enkele maanden oud.
Marc De Roeck In de Beliestraat vond een bewoonster op 10 oktober vorig jaar een foetus van enkele maanden oud.

Parket sluit onderzoek naar gevonden foetus af: moeder niet gevonden

De raadkamer in Antwerpen heeft woensdag het gerechtelijk onderzoek naar de vondst van foetus in Essen afgesloten. Het onderzoek heeft geen spoor naar de ouders opgeleverd. 

Op 10 oktober 2018 rond 18.45 uur vond een veertienjarig meisje tijdens een wandeling met haar hond een menselijke foetus in de Beliestraat te Essen. Het meisje verwittigde onmiddellijk haar ouders, een buurtbewoonster die haar postbus aan het ledigen was en vervolgens de hulpdiensten. Het Antwerpse parket stelde een onderzoeksrechter aan. 

Geen duidelijkheid

Een wetsdokter onderzocht de foetus, maar die bracht geen duidelijkheid of het om een miskraam gaat dan wel om een geforceerde stopzetting van de zwangerschap. Het ging om een foetus van zo’n dertien weken oud en tien centimeter groot. Een rondvraag bij ziekenhuizen leverde ook niets op. 

“De raadkamer heeft woensdag het gerechtelijk onderzoek afgesloten”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “In het DNA-onderzoek kon het profiel van de moeder niet afgeleid worden. Ook het verdere onderzoek leverde geen identificatie op. Het parket Antwerpen heeft daarom vandaag gevraagd om de onderzoeksrechter vrij te stellen van het onderzoek.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer