Illustratiebeeld.
Bollen Illustratiebeeld.

Politie pakt vijf leden van oplichtersbende op: 27.000 euro aan cash geld, luxewagens en juwelen in beslag genomen

De politie Regio Turnhout heeft afgelopen donderdag, in samenwerking met de lokale politie van Antwerpen en Gent, vijf arrestaties verricht in Antwerpen en Gent in een onderzoek naar een internationale oplichtersbende. Bij de arrestaties en huiszoekingen werden 27.000 euro aan cash geld, twee luxewagens ter waarde van 180.000 euro en een hoeveelheid juwelen ter waarde van 35.000 euro in beslag genomen.

De bende kocht gouden juwelen en bontjassen op tijdens bijeenkomsten die ze in verschillende Europese landen organiseerde, maar betaalde nooit een eerlijke prijs voor de juwelen en de exclusieve jassen. “De oplichters konden zo heel wat slachtoffers maken, ook in onze politiezone. Na enkele aangiftes van gedupeerden startte ons team diefstallen een onderzoek. Dat heeft donderdag geleid tot de arrestatie van vijf verdachten, van wie twee nog minderjarig zijn”, klinkt het bij de politie Regio Turnhout.

Luxewagens

Bij de arrestaties en de huiszoekingen werden donderdag ongeveer 27.000 euro aan cash geld, twee luxewagens ter waarde van 180.000 euro en een hoeveelheid juwelen ter waarde van zo’n 35.000 euro in beslag genomen.

“Vrijdagnamiddag zijn de drie meerderjarige verdachten voor de onderzoeksrechter in Turnhout geleid. Die heeft het drietal aangehouden. De twee minderjarige verdachten werden voorgeleid bij de jeugdrechter, die hen onder strikte voorwaarden heeft vrijgelaten.”

Lees meer