Beeld ter illustratie
Joke Couvreur Beeld ter illustratie

Vlaams geld voor realisatie nieuwe sportinfrastructuur

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters heeft 22.640.732 euro subsidies toegekend aan 47 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over heel Vlaanderen. Het gaat zowel om nieuwbouwprojecten als om renovaties. Ook vzw Turnhal Essen en Sportpark De Zeurt in Schoten krijgen een deel van de koek.

Turnkring Essen krijgt 425.923 euro voor de bouw van een nieuwe gymnastiekhal door vzw Tunrhal Essen, een samenwerkingsverband tussen de turnkring, de scholen, de grondeigenaars en het gemeentebestuur. Sportpark De Zeurt in Schoten krijgt 178.868 euro voor de aanleg van een kunstgrasveld voor korfbal en van een kunstgrasveld voor voetbal.

“Bij deze tweede oproep in het kader van het Sportinfrastructuurplan konden we in totaal meer dan 22 miljoen euro toekennen aan 47 projecten. Dankzij deze oproep zal er de komende jaren in heel Vlaanderen voor meer dan 158 miljoen euro in bovenlokale sportinfrastructuur geïnvesteerd worden. De projecten zijn heel divers en gaan van bovenlokale sporthallen en zwembaden tot gymnastiekhallen, dojo’s, atletiekpistes, hockeyterreinen en een BMX-piste. Vlaanderen zal volgend jaar weer een heel stuk sportiever kleuren,” zegt Muyters.

In maart volgend jaar kunnen opnieuw projecten ingediend worden. Minister Muyters verwacht dan 10 miljoen euro te kunnen inzetten. “Het is mijn doel om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te brengen. En wat nodigt meer uit om aan sport te doen dan een mooie, moderne en goed ingerichte sporthal, gymhal, sportterrein of zwembad?” besluit minister Muyters. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer