Na het afronden van de rioleringswerken moeten bewoners hun hemel- en afvalwater afzonderlijk afvoeren.
RV Na het afronden van de rioleringswerken moeten bewoners hun hemel- en afvalwater afzonderlijk afvoeren.

Woonbos in Wildert wordt aangesloten op rioleringsnetwerk

De gemeente wil de komende jaren een inhaalbeweging maken op het vlak van riolering. Momenteel bedraagt de rioleringsgraad maar 78 procent terwijl het Vlaams gemiddelde op 87 procent ligt. Onder meer de woningen in het woonbos worden aangesloten op het rioleringsnetwerk.

Fluvius begon in april al met de voorbereidingswerken om het woonbos in Wildert aan te sluiten op het rioleringsnetwerk. Het ging om het trekken van proefsleuven om na te gaan waar precies alle nutsleidingen liggen om later bij de eigenlijke rioleringswerken te voorkomen dat er andere leidingen geraakt zouden worden.

De uiteindelijke werken zullen in drie fases uitgevoerd worden. In fase één gaat het om alle straten tussen de Bontstraat, de Eekhoornlaan, de Steenovenstraat en de Jeneverbeslaan. In de Steenovenstraat en de Nolsebaan moeten daarvoor wel eerst de rioolbuizen vervangen worden door grotere exemplaren. Die werken zullen vermoedelijk in de loop van 2020 starten.

Daarnaast zullen ook de woningen in de Schaapsbaan, Herdersbaan, Wildertseduintjes, Kalmthoutsesteenweg en het deel van de Oude Baan tot aan de Donkweg aangesloten worden. In 2017 werd het eerste deel daar al aangepakt.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer