2 Matthias mocht na een paar uur in het ziekenhuis naar huis, maar zijn wagen is voorgoed vernield.
Matthias Dobbelaere-Welvaert Matthias mocht na een paar uur in het ziekenhuis naar huis, maar zijn wagen is voorgoed vernield.

“Tien jaar aan gesleuteld...”: Straatracer ramt oldtimer de vernieling in en spuwt vervolgens naar politie en omstaanders

Tien jaar lang sleutelen aan een oldtimer Mercedes is voor Gentenaar Matthias Dobbelaere-Welvaert (32) maandagavond geëindigd toen een straatracer hem achteraan aanreed. De wagen is perte totale en de aanrijders gedroegen zich na de aanrijding ook nog eens vijandig en spuwden naar agenten en omstaanders. “Ze zeiden dat ze het met opzet en voor de lol deden.”

“De oldtimer was al een maand en een half niet buitengekomen. Dan maar een klein ritje in de buurt”, begint Matthias zijn verhaal. Nadat hij tien jaar lang werkte aan zijn Mercedes Benz uit 1972, was die nu eindelijk in een staat die goed genoeg was om een paar plezierritjes te maken. Maar toen de jurist in Brielken in Evergem voor de verkeerslichten stond, rook hij al onraad.

Toewijding

“Toen het groen werd aan de lichten bleven ze staan”, beschrijft hij. “Ik was al even op weg toen ik ze zag optrekken en als een kogel aan honderd kilometer per uur in mijn achterkant plantten. Door de klap spinde de wagen 180 graden, op het andere baanvak.” Matthias kwam duizelig, met een whiplash en hoofdpijn uit zijn wagen en moest een paar uur naar het AZ Sint-Lucas ter observatie.

De wagen is er slechter aan toe. “Die zal wellicht niet meer te herstellen vallen en dat is heel wat triestiger dan ik wellicht wil toegeven. Na tien jaar toewijding, plezier en af en toe vloeken op die oude rommel stond hij eindelijk eens in orde.”

De twee inzittenden van de andere auto zaten intussen minder verveeld met de aanrijding. “Ze verklaarden aan de politie dat ze het ‘met opzet en voor de lol deden’ en spuwden richting agenten en omstaanders”, zegt Matthias. Ze zouden mogelijk onder invloed geweest zijn van geestverruimende middelen.

2 Matthias mocht na een paar uur in het ziekenhuis naar huis, maar zijn wagen is voorgoed vernield.
Matthias Dobbelaere-Welvaert Matthias mocht na een paar uur in het ziekenhuis naar huis, maar zijn wagen is voorgoed vernield.

Lees meer