Buitenschoolse kinderopvang, vakantiewerking en speelpleinwerking Evergem worden duurder

Evergem verhoogt vanaf 1 september de prijzen van de buitenschoolse kinderopvang, de vakantiewerking en de speelpleinwerking.

Het basistarief van de buitenschoolse kinderopvang in Evergem verhoogt van 0,40 euro per kwartier naar 0,50 euro. Het sociaal tarief voor mensen die het moeilijk hebben, blijft wel gelijk op 0,20 euro per kwartier. “Er is vanaf september ook geen opvang meer op schoolvrije dagen en pedagogische studiedagen”, zegt schepen Kenny Ketels (N-VA). “De gemeente werkt samen met externe partners om op deze dagen in een leuk aanbod te voorzien voor de kinderen.”

Ook voor de vakantiewerking en speelpleinwerking betaal je vanaf september 10 eurocent meer per kwartier: van 0,25 naar 0,35 euro per kwartier. Voor een volledige speelblok betaal je 3 euro. Het sociaal tarief is 0,20 euro per kwartier en 2 euro voor een speelblok.

Voor de speelpleinwerking wordt de doelgroep aangepast. Kinderen van 3 tot 14 jaar zijn een hele dag welkom van 7 tot 18 uur. De drie speelpleinen zijn in de zomer inclusief, dus ook voor kinderen met een beperking.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sofie Aerens

    Mocht de kwaliteit dan nog ok zijn

  • Soraya Poppe

    Is al niet duur genoeg... ??

Lees meer