In Gent werd zelfs een wereldrecordpoging herbruikbare luiers verversen gehouden.
Didier Verbaere In Gent werd zelfs een wereldrecordpoging herbruikbare luiers verversen gehouden.

Evergem onderzoekt project rond promotie herbruikbare luiers bij baby’s

Evergem onderzoekt of de gemeente een rol kan spelen in de promotie van herbruikbare luiers bij ouders van jonge baby’s.

Groen legde het dossier op de tafel tijdens de laatste gemeenteraad. “Herbruikbare luiers zijn in de eerste plaats veel beter voor het milieu dan de wegwerpluiers”, zegt gemeenteraadslid Paul De Neve (Groen). “Baby’s en peuters die herbruikbare luiers gebruiken zijn ook sneller droog en dat is goed nieuws voor de kleuterjuffen van onze scholen. We moeten jonge ouders belonen die voor herbruikbare luiers kiezen. Een premie bij de aankoop? Een groepsaankoop organiseren? In Gent geven ze alvast het goede voorbeeld.”

Schepen Sven Roegiers (CD&V) is het voorstel alvast genegen. “Als jongste schepen ben ik de luiers zelf het meest recent ontgroeid”, knipoogt schepen Roegiers. “In Lochristi, Zelzate en Gent zijn er al voorbeelden, en die gaan we zeker bestuderen. Herbruikbare luiers promoten zou een van de mogelijkheden zijn om onze afvalberg te verkleinen. We onderzoeken de mogelijkheden”, zegt de schepen nog.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer