Georges Van Kerckvoorde
Facebook Georges Van Kerckvoorde

Evergem rouwt om cafébaas, muzikant en koersliefhebber Georges Van Kerckvoorde (68)

Georges Van Kerckvoorde, de cafébaas van ’t Kruisken in Belzele bij Evergem, is overleden. Hij werd amper 68 jaar.

Evergem rouwt om de dood van Georges Van Kerckvoorde. Georges was een opvallende verschijning, maar een man met een gouden hart. Hij was gepassioneerd door muziek. En hij was ook de man die elk jaar verschillende kermiskoersen voor elite zonder contract en beloften organiseerde in zijn dorp. De wereldkampioenschappen wielrennen op de weg waren zijn favoriete reisjes. Hij kwam zowat elke televisie-uitzending opvallend in beeld.

Muziek in zijn hart

Maar Georges was vooral een geliefd cafébaas, organiseerde heel wat activiteiten, en droeg muziek in zijn hart. “Ik herinner mij nog dat ik in 1991 als jonge kerel bij Georges mocht optreden”, schrijft de Meetjeslandse muzikant Bart Van Damme op zijn sociale media. “We werden door Georges als grote artiesten behandeld. Vooraf mochten we het café niet in. We moesten in de legendarische keuken van ‘t Kruisken sandwiches eten. Ons mentaal op ons optreden voorbereiden en wat bier drinken. Optreden in ’t Kruisken is een ritueel. En Georges bepaalt de wetmatigheden van dat ritueel, niemand anders. Wij, jonge snotters, waagden het niet om daar aan te tornen.”

Georges Van Kerckvoorde laat drie dochters na: Mercedes, Gytha en Thalia. Hij had één kleinzoon, Jeroom. De uitvaart vindt plaats op zaterdag 7 december om 11 uur in de parochiekerk Sint-Christoffel in Evergem-centrum. Nadien rust Georges op de begraafplaats van Belzele.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Rogiest

    RIP !

  • Gino Rogiest

    Rip Georges

Lees meer