Parkeerplaats voor mensen met een beperking.
photo_news Parkeerplaats voor mensen met een beperking.

Evergem vraagt meer aandacht voor ‘blauwe parkeerplaatsen’ op evenementen

Evergem wil dat organisatoren van evenementen meer aandacht besteden aan parkeerplaatsen voor mensen met een fysieke beperking.

Op marktpleinen en in het straatbeeld zie je overal al blauwe parkeerplaatsen, die voorbehouden zijn voor mensen met een fysieke beperking. “Maar op evenementen wordt dat vaak vergeten”, zegt gemeenteraadslid Vicky Van Hyfte (Sterk). “Als gemeentebestuur zouden we organisatoren van evenementen moeten opleggen dat er dicht bij de ingang zeker parkeerplaatsen zijn voor mensen met een fysieke beperking. En al zeker wanneer het evenement gehouden wordt op openbaar terrein.”

Het schepencollege heeft oor naar het voorstel. “Een terechte bezorgdheid die we delen”, zegt schepen Jonas De Wispelaere (CD&V). “We gaan dit structureel meenemen in het overleg dat wij als gemeente hebben met de organisatoren van evenementen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer