Een archiefbeeld van de opening: Merel Vaerewyck (vooraan) met enkele vrienden voor de Kakelcaravan.
Foto JSA Een archiefbeeld van de opening: Merel Vaerewyck (vooraan) met enkele vrienden voor de Kakelcaravan.

Kakelcaravan van gemeentelijke basisschool Sleidinge krijgt 5.000 euro

De gemeentelijke basisschool Sleidinge krijgt 5.000 euro van De Koning Boudewijnstichting voor hun project van De Kakelcaravan.

De Koning Boudewijnstichting ondersteunt organisaties die een bijdrage willen leveren aan een betere samenleving. “Onze Kakelcaravan staat al drie jaar op onze school”, zegt directeur Christine De Baert. “Het is een plek van troost en geborgenheid, en een plaats waar ruzies meteen uitgepraat worden zodat ze niet uitmonden in pesterijen. Een stek waar kinderen praten over zorgen, en vragen stellen om meer inzicht te krijgen in moeilijke situaties. Sinds dit jaar wordt de werking van de Kakelcaravan ondersteund door zogenaamde ‘kakelkinderen’. Dat zijn maar liefst 45 vrijwillige leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar die kinderen bijstaan met raad en daad.”

De deuren van de Kakelcaravan zijn elke maandag tijdens de middagpauze geopend, maar met dit bedrag willen de bezielers, juf Ellen en juf Linde, de Kakelcaravan uitbreiden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer