Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.

Man uit Ertvelde krijgt werkstraf in beroep voor verkeersagressie

Een man uit Ertvelde heeft in het Gentse hof van beroep een werkstraf van 100 uur  gekregen nadat hij zich in het verkeer agressief gedroeg. De feiten vonden plaats tijdens de kermiskoers in Ertvelde, op 1 oktober 2016. In eerste aanleg kreeg de man een werkstraf van 90 uur.

Die middag besloot de man om naast een fietser te gaan rijden en riep hij bedreigingen zoals “Ik ga op uw muil slaan”. Waarna hij rechts afsloeg en de fietser bijna viel door zijn manoeuvre. De fietser verwittigde de politie, die hem een bezoekje brachten. De man ontkende dat hij er iets mee te maken had, hij wou een vrijspraak. “Ik ben daar niet geweest”, zei hij. “Ik had drie weken ervoor een gelijkaardig incident met een fietser, waarschijnlijk hebben ze dan mijn nummerplaat genoteerd.” De procureur-generaal in beroep vroeg de bevestiging van straf. De man kreeg een zwaardere werkstraf van 100 uur.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer